Monday, 17 November 2014

KYU JOO KOREAN

Sumber gugel : JPO Johor Bahru

ツ hi korang... haih.. rindu nak makan korean food... puas riki2 area JB ni korean food yang halal.. tapi still tak jumpe lagi kecuali kat food court JPO johor bahru... soo... untuk melepaskan rindu, jom lah kite ke JPO...... memburu semangkuk Bim Bim Bab... ngeh ngeh ngeh...

Sumber gugel : JPO Food Court look like

Kat Kyu Joo Korean ni, takde banyak sangat menu... cume BBB daging/ayam/vege dan Ramyum.. alaa... kan best kalau ade tteokbokki.... nyum nyum nyum... kalo ade.. tiap minggu kot terjah sini! haa... betul tak korean food lover???? hehee..

Dalsot Bim Bim Bab Chicken

Sooooo... inilah die semangkuk BBB yang dicarik2...... ceh.. macam orang mengidam lak kan.. hahaha.... naseb dekat je ngan umah.. kalo jauh.. haih..... lugi minyak je... hahahhahaa... actually, Luna prefer BBB daging, tapi kebahisan lak time tu maybe sebab ahad and hujan lak pulak tadi.. takpelah... next time ajelah... hehe..

Sup sayur & secangkir kopioooo

BBB ni come together with sup sayur..... dalam die ade kubis je... dan kali ni Luna try air kopiooo... haha.. macam tak kene je kan nk makan dengan BBB ni.. tapi.. takpelah.. layan jela.. konon nk panaskan badan.. dek kerana sejuk kerana hujan yang turun....

Dan hasil tangkapan

✿ Overall rate 
Taste : 3.5/5 
Cafe ambient : food court 
Price : korean food standard
Service : normal
komen : boleh datang lagi, recommended!

nota kaki : harap2 next time dorang upgrade menu.. nak tteokbokki please... oh anyway.. kalau siape2 tau korean food (halal) area jb boleh suggest kat Luna ye... 

24 comments:

  1. Erk... Tak taw plak kat kat JPO tu ada Korean food... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ade.... tapi tak banyak choice.....

      Delete
  2. x pernah lak g makan kat sana. ceh, cakap macam banyak kali lak dah g JPO tu. hahaha..

    menarik2, nanti kalau ke sana lagi, nak try la ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha... mesti busy shopping pai tak ingat mkn kan kalo p sane! hihih.. p Luna p sane bukan nak shoping.. p nak makan kat sane.. =P

      Delete
  3. Luna...nak korean food di Seoul banyak ..oppsss hahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.... sis JM... jangan laa kejammmm.... tunggu tabung penuh dulu baru bole p sane... hahahha =p

      Delete
  4. tak pernah try lagi masakan Korea... sebab lidah belacan.... kalau takder sambal belacan tak lalu nak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. =P hahaaha.. try dlu... baru tau rase die camne...

      Delete
  5. mai mai naik keyel mai.. banyak sedap sedap sini. kalau mai hello2 k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah kalau naik sane nnt Luna habaq na.. hihih... makan2 ni mmg febret.. besinar2 je mate kalo sebut pasal makan! O.O hihi..

      Delete
    2. Betul. Datang KL. Boleh makan puas2 :)

      Delete
    3. JB mmg tak boleh lawan KL... hehehe.. banyak giler tempat makan best! =D

      Delete
  6. kita tak pernah lagi makan makanan korea..macam sedap je :) nak cari gak la nanti..
    dengar nama makanan tu penah la, sebab tengok running man.nggeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^^ hihihi... runningman memang penyumbang besar ramai orang malaysia suke masakan korea tau!

      Delete
  7. alaaa.. nape makan bibimbap tak ajak kitaaaa... rindunya nak makan.. hohoho (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololoo... mai2 turun JB... nanti Luna teman makan kat sini =)

      Delete
  8. Alhamdulillah, jadilah kan,..buat lepas tekak mengidam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ahh... jadilahh.... lepaskan ngidam... nak merangkak ke KL jauh kan.. hihi..

      Delete
  9. saya ni lidah orang malaysia. jadi makanan orang malaysia tetap terbaik hahaha

    Pernah nak makan sushi, keluar balik.

    makanan korea belum pernah cuba lagi la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... betul tu... same la luna.. makanan orang malaysia tetap terbaik...!

      aRz.. dulu luna pun tak reti gak makan.. hehehe.. pastu try yang telur dadar/omelette... pastu lelame baru ok.. hehehe..

      hehhe.. ni post makanan korea sbb nk suruh aRz & kawan blogger lain try la ni... hehhe...

      Delete
  10. Assalam luna
    ramai orang kita suka korean food jenih2 ni sekarang ni kan3
    iols kalo besa makan pun seol garden tu ja laaaaaaaaaaa he3
    tu pun rasa abeh korean dah kenkonon :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam..

      hehehee.. seoul garden tu antara yang terawal luna jejak.. tapi bukan sbb nk try korean food tapi sbb enjoy makan streamboat reramai ngan kawan... ehhe

      Delete
  11. Tak penah sampai JPO lagi.
    Ritu dok umah adik kat pontian then cadang nak pegi JPO tapi kete rosak plk.
    Korean restaurant pun x penah masuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiks... dah dekat dah tu rasenye kalau ikut highway..... eh tapi ritu akak p JBCC eh.. sepintas lalu tengok kat blog....

      Delete