Sunday, 9 November 2014

INTERSTELLAR

Wooot wooooot! hi korang... amacam weekend? haa.. sekejap je kan dah malam.. tak puas chilling.. monday blues la esok ni gamaknye.. haha!! ok.. kalini Luna nak review movie Interstellar.. sape yang dah tengok??? soo.. ape komen korang? best tak?? ahahahhaha... yang belum tengok.. jom layan trailer dulu..!




So macam cerita astrology yang lain jugak... Interstellar pun tak lepas dari tujuan asal untuk cari 'bumi' lain untuk manusia sejagat dan macam biase jugak, mase kat space tu dorang facing problem tak cukup bekalan. pastu mesti ade sorang yang akan pegang watak antagonis yang akan gagalkan mission atau greed for something... tu antara stereotype yang akan kite tengok dalam setiap movie genre astrology..

Sumber google : "Mankind was born on earth, it was never meant to die here"

So apa yang menarik dalam Intersellar? atau mungkin kite boleh cakap kelainan..? hehe.. Interstellar ni bermain dengan masa.. pada awalnya korang mungkin takkan faham ape sebenarnye yang jadik, dan memang permulaan yang agak slow.... tapi korang sabar sket, jangan klua panggung lak.. dah nak akhir2 nanti korang akan rase ohhh.... best jugak Interstellar ni.. dan tersenyum... hahahhahaa.. err... tapi happy ending ke tak.. korang kne check it out sendiri lah.. baru trill! hehe..


Sumber Google : Scene touching

Sebenarnye Luna nak share satu scene yang interesting.. tapi google punye google, tak jumpe lak scene tu... yang ade cume yang ni je.. Scene yang agak menyentuh hati bile Cooper nak bertolak ke space dan say goodbye kat family die... korang jangan nanges lak! hahhahaa..


Sumber Google : Barisan pelakon

Dan apa yang menguatkan Interstellar ni mungkin kerana terdiri dari artis2 yang popular... contohnye Matthew McConaughey yang popular dengan filem lakonan die "How to Lose a Guy in 10 Days"... Anne Hathaway yang memang terkenal dengan watak catwoman/romance movies... Michael Caine, sape tak kenal.. yang tak asing lagi dengan trilogy Batman! Mackenzie Foy yang baru2 ni terkenal dengan movie twilight! 

Movieholic Luna's Law! haha..

personally, Luna kalau pilih movie, first choice, luna akan pilih ikut trilogy/sequel.. second depends on actor/actress.. third based on reviewer's comment... so untuk Interstellar, Luna pilih sebab ade nama pelakon2 besar ni.. dan outcomenye? mmm... Luna rase movie ni menarik.. dan boleh layan.. personally Luna rate 3/5


nota pintu : Bila berimaginasi ala2 saintis jangan lupa berbalik pada hukum alam dan pencipta! 



30 comments:

  1. dh lama x ke panggung..pelakon yg hebat adalah saah satu daya tarikan..sis jM ni pelik dikit..kalau pelakon lelaki jensem je mesti cepat je beli tiket..dasar!! ahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. =D hahahahahaahha!!! biaselaa tu sis.... lelaki ensem kan banyak daye tarikan macam magnet! hahahhahaa... anyway... sis pye statement dah macam michael ang! meletop! hahahhahahahhaa... ^_^

      Delete
  2. hahaha... kalau saya lak, memang kena based on pelakon dia. pastu tengok dia pnya genre. kalau romance, saya x mnat langsung nak tgk kat wayang. nnti kroihhhhh...

    so far, memang best kan ^^, cuma sangat complicated. muahahaha. berapa kali ternganga. adoi, sound effect dia x menahan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo plakon best... cerite yang tak best pon bole jadik best! hahahahaha..

      Delete
  3. dah tengok cerita ni minggu lepas... tak berapa suka lah cerita yg endingnya sedih... huwaaaa... nanges bila balik tengok anak dah tua, tak sempat nak tengok anak dia membesar... mengarut betullah cerita tu.... (kesat air mata nih...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaaa... ok la tu at least dapat gak jumpe...

      Delete
  4. Bunda kan..last kepanggung masa tengok filem ombak rindu dulu tu...

    Lepas2 tu ada gak anak2 ajak..tapi cerita yang bunda tak minat...kadang tu bunda pula ada hal lain...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... movie ombak rindu tu pon mesti sebab Bunda mmg ikut dari novel kan?

      Delete
    2. hehe.. sekarang kebanyakan movie/drama dari novel populer kan.. so sape yang ikut novel, mesti akan pergi tengok... camtu lah dorang buat marketing... =) bijak dorang ni.. hehe

      Delete
  5. tak berkesempatan nak tgok lagi.. byk baca review.. semua kata best

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... tula.. mmg ramai yang ckp best..... sbb yang tukang tengok ni pon ikut 'jelajah mase' sesame! rase mcm berkurun duk dlm panggung.. hahahhahahaa...

      Delete
  6. baru nak ajak en.suami p tgk nanti time off day dia... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. =D hhihi... okey.. selamat bertravel! hihihihi....

      Delete
  7. dalam list nak tengok ni..
    tak
    ada geng lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaa... jom2 lahh.. Luna teman.. p tengok cite lain lak.. hahahaha.... =D

      Delete
    2. hahaha jap katanya tiga jam eh..? tidurlah CT dalam hall tu hahaha

      Delete
    3. hahahahhahaha.... tuler... naseb tak tetido... >.<zzz kalo tak rugi jee.. kikiki

      Delete
  8. Replies
    1. ha ape lagi... tekan mode "serang panggung"!!! =D hihii

      Delete
  9. bila la i nak ke panggung lagi huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jommmm... minggguuu ni pulakkkk...!!!! =D

      Delete
  10. Dah berkurun ni xlayan movie. Last gi panggung pun sebulan lepas, selalu memabg every week berkampung kat gsc. Dah banyak miss movies best. Should give this a try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa... lpas ni mesti rajin balik bekampung! sbb bulan ni ade movie baru best nk klua... "Hunger Games : mocking Jay part 1" dengan Avengers... heh heh heh =D

      Delete
  11. cerita ni terbaik, hampir menitiskan air mata hehehehe, rasa macam nak tengok lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa... mesti mase part yang 5D tu meleleh air mate kan... kalo boleh nak tolong jerit panggil anak die... supaye jgn bagi ayah die jangan pegi space.... hehehehe

      Delete
  12. eh,..nak tengoklah cerita ni.
    ramai yg kata citer ni best, berbaloi tonton :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa.... tunggu astro first... tak lame lagi klua laa tu.. =D

      Delete
    2. Betul ke best?
      Jarang tengok movie..
      Selalu beli pun dvd kartun si 3 Adams.

      Delete
    3. Dr Shikin : Betul... best.... cuma dia agak boring lah pade mulenye.. lepastu memerlukan kite berfikir sikit...

      Delete