Sunday, 18 January 2015

MANISNYA CINTA DI CAPPADOCIA

haihai.. assalamualaikum.. morning korang..!




Ape plan korang di hujung minggu ni? kalo tak kemane2 dan just plan nak duduk rumah je, so ape kate korang beli Manisnya Cinta di Cappadocia kat Astro First! hehe.. sangat suweet ok cerite die! ala2 Istanbul Aku Datang! hehe..






So here is my review untuk Manisnya Cinta di Cappadocia yang tengah manissssss lagi ranum sekarang tu... tapi sebelum tu macam biase, ape kate korang click play dulu untuk lagu tema Manisnya Cinta by Sixth Sense kat atas ni... baru bleyh fefeeling!~


Sumber nisakay : Luna pernah beli yang kerete beetle tu je.. hehe

Movie Manisnya Cinta di Cappadocia ini adalah adaptasi dari novel Manisnya Cinta by Anis Ayuni. Ah! no wonderlah time layan movie ni, rase macam penah tau je storyline die.. rupenye memang dah pernah bace! 

Sumber google : Mak ayah Ifti

Cerita bermula dengan Ifti yang dapat tahu boifren die ade perempuan lain.. so die decide untuk putuskan pertunangan dorang walaupun dipujuk oleh encik boifren yang mengunakan alasan ianya akan melukakan hati ramai ahli keluarge kalau dorang putuskan pertunangan dorang...

Sumber google : At ex wedding

Sumber google : Kene kawen pakse??

Korang perasan tak Bernard Chauly suke bermain dengan ilustarasi monolog (based on cerite sebelum ni macam Istanbul Aku Datang).. err.. tatau laa tu term tu betul ke tak.. gambaran yang difikir oleh watak utama tu ditunjuk pada penonton.. luna suke dengan  teknik yang macam tu.. sebabnye..  hasil filem salu nampak lagi kiut kalo cerite yang sweet camni... tapi kalo filem seram... nampak lagi seram laaa..! or maybe luna suke sbb luna pun kaki pemikir camni kot (bahase inggerisnye overthinking)... org cakap sikit je, berangan die dah jauh beribu batu! pastu mata ni macam ade kuase superhero boleh nampak gambaran kejadian moment tuu ... hahahahha... adoii memang tak boleh bla!!


Sumber google : Dan bermulanya kisah cinta

Orang salu kate.. bile satu pintu tertutup, ade pintu lain yang terbukak... err.. betul ke..? hehehe.. tatau la betul ke tak.. tapi kalau dalam filem memang salu macam tu... so! Bermula laa episod baru buat Ifti setelah hatinye dilukai.. "pemandu bas pun i sanggup! asalkan die ikhlas dan jujur..!" well said.. yup samelah dengan "Duit tak menjamin kebahagiaan" mesti ade manusia yang akan jawab.. "yelah tu.." dengan memek muke mencebek sinis. or "yeke????!" mulut nganga tanda soal bergande2! heheh.. well.. lain orang laenlah perasaannye.. dan lain orang laenlah jalan hidupnye.. macam Eja ckp.. "hidup ni satu perjudian.. tak semua orang dapat merasai kebahagian" soo.. lets appreciate the bunga2 blossom feeling... follow ur instinct and make it well babe!  


Sumber Google : Bile hati yang mendung berubah cerah

Sumber google : Cantik sangat! 

Dan! luna yakin kalau korang pernah bace novel ni.. korang akan rase bertambah best bile korang tengok filem ni.. sebab? sebab Bernard Chauly ni blanje kite kite pergi Cappaodia Turkey! Cantik kot tempat ni... aiyayayai... ingat Menare Eiffle je kota cinte romantik yang best.. rupenye ade lagi tempat yang best..... waaaaaa.... tak berkedip mate tengok.... nak escape here jugak la camni! heheee... 


Manisnya Cinta di Cappadocia trailer


Luna Cappadocia :- So Bernard Chauly! U belanje ioulss Movie yang berkualiti.. so i loike and review ur movie! i give u high 5! hehe.. dan jugak Six Sense.. lagu uoulss Manisnya Cinta ni memang best ok.. lagu2 before ni pon best... tapi tak pernah menang AJL kan.. ioulss wish u one day uolss akan memang jugak k! 

57 comments:

  1. alamak..sis JM x minat citer melayu..nk komen apa eh..hurmm...Fazura mmg cantik :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh sis ade ye.. =D hihi

      ahahhaa.. ayat las tu klaka.. "fazura mmg cantik"... hihihi.. ok la tu kan... tak tengok cite melayu. at least tau jugak artis melayu.. hihi..

      Delete
    2. Komen sis JM memang comel heheh

      Delete
    3. comel macam orangnye... =D ceeewahh!

      Delete
    4. ecececeh...kembang lobang idung den..

      psst : x de citer baru? lama tak update nih

      Delete
    5. sis JM : alaa.. mmg nak hupdate.. tapi kebizian melande... hehe T.T ketawe dalam tangisan!

      Delete
  2. aaaa, naktengok citerrr niiii. aaaaa

    Luna, thanks doakan scha. scha amek chemical dlu. hehe. sesat kat butik pengantin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. tengoklah... sites best... kat astro first dah klua.. kat cinema, tatau laa ade lagi ke tak.. tadi check HBO KSL dengan TGB Tebrau dah takde...

      same2 scha.. oh... bidang chemical eh... igt electrical.. boleh suggest satu due.. tapi takpe.. sementara nk tunggu jawapan interview tu, blaja la dlu selok belok butik pengantin.. kot mane la tau kan ade rezeki, boleh bukak bisnes.. heh heh heh.. =D

      Delete
  3. singga sini luna paris. first time rasanya.
    terima kasih sudi singgah diblog saya

    review filem yg menarik. Di turki rupanya.
    sejak akhir ini byk filem diadaptasi dari novel

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu sudi singgah sini.. hihi =D

      review suka suki je.. hihi.. tengok dah ke?
      a ah skrg ni banyak cite yang adaptasi novel.. dah jadik trend kan.. =)

      Delete
    2. ade kah kekurangan idea??? heehhehe

      Delete
    3. RiN nOku : Upsss!!! tak berani komen lelebih.. nanti orang filem ckp.. blogger suke kondem... =p

      Delete
    4. belum tengok lagi filem ni

      Delete
    5. aRz MoHa : adeh... dah lame dah kua ni... awat tak tengok... best...

      Delete
  4. nak keluar topik sikit.... kalau Fazura dulu kahwin ngan TMJ... maybe dah boleh jadi Permaisuri Agong satu hari nanti... tapi takper takder jodoh kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib ni kira buka sub topik la :)

      Delete
    2. upss!! najib ni.. sub topic hot sangat! hahahhaa.. =p

      Delete
    3. saya tak berani lah Luna... Luna buka lah topik nih... kasi gegar arus perdana... sebenarnya tak ramai yg tahu kenapa TMJ putus dengan Fazura... jujurnya kan saya ramai sedara mara kat Johor sana dan ramai mereka sukaaaaaaa yg teramat suka kalau diorang kahwin... mesti comel2 keturunan Sultan Johor nanti... tup tup tak jadi... ramai yg frust... tapi lagi frust tak sapa yg tau sebab nya...

      Delete
    4. hahahha.. luna yang duk johor ni suke.. hahhahaa... tapi tu laa.. jodoh kan rahsie Allah.. sape lah kite nak mengatakan tidak... alamak.. cliche kan jawapan! hahhahaha.. =p

      Delete
  5. belum tengok lagi cite ni
    tak berkesempatan tapi memang dengar ramai kata best
    anyway saya membalas kunjungan and done follow sini juga #32

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu yana sudi datang sini =D

      hehe.. nanti tengok tau.. memang best memang sweet cite ni.. =)

      Delete
  6. dah baca cerita ni memng best, best,best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh... nieda bace novel eh.. hihi.. kalo bace best... tgok movie ni lagi best! =D kan3?

      Delete
  7. tak payah beli Luna ooi.. tengok utube aje. dah ade dah hakhak.. toksah dok kasi astro lagi kaya..

    akak tengok sebab minat pajura.. she is such a beauty..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Statement 'toksah dok kasi astro lagi kaya' buat akak gelak ngekek :)

      Delete
    2. hahahahahahha!!! kan.. selamber je kak CT ni...
      gelak guleng2 kiteorang bace.. =D hahahaha

      Delete
    3. Tapi betulkan, ...astro tu tak de saingan sangat tu yg besar kepala tu
      Hai Luna,..Happy February!

      Delete
    4. hahahhahaa.. betul3... dah la tu.. beli movie tu 2/3 je boleh tengok.. bagi la seminggu ke kan.. hehehhe =p

      heppi february too kak farrah (ni mesti kest luna tak lua entry... BW pun tak) hahahha.. =p

      Delete
    5. keje nak mencekik saja astro tu.. macam2 trick..
      tengok utube ada dah.. siap amek dari astro first lagi miahaha..

      ps : astro jugak =P

      Delete
    6. kak CT : a ahhh... sabo jelaa... mentang2 laa takde pesaing kan.. die hentam kaw2! hehhee..

      Delete
  8. Jangan manis2 sangat kang kencing manis... He he He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... jangan kencing berece sudah la SS... =D

      Delete
  9. belum tengok lagi movie ni. tapi rasa macam sesuai untuk yang belum berkahwin @ yang dah berkahwin tp masih belum ada anak. Feeling cintan macam tu

    Bagi yang ada anak konfem kena tengok movie yang ada robot, cartoon, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha... alaamak kesiannye... takpe2.... tgu anak dah tdo, pastu baru tengok ngan wife k sambil candle light dinner skali! =D

      Delete
  10. Cappadocia.. one of my wish list.. a place to go.. hanya 2 jam je naik flight dari istanbul

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorsett pink : oh kat istanbul ke skarang? wah sonok tu kalo dah dekat... memang wajib pegi.. jangan lupe naik belon panas! =D

      Delete
  11. dah baca novel. movie pun dah tengok. best tahap nak ulang tengok. muahahahah :D
    tak sabar nak tengok suamiku mr perfect ten pulak. heheeh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. suamiku perfect ten pun dah klua astro first.. hehe.. tapi luna belum tengok lagi.. nani dah tengok ke..?? best tak...????

      Delete
  12. mcm best aje...bru nk bli kt Astro First..hihih... can't wait to buy this film... n khbrnya Capadocia mmg owesome... bila lah leh pegi sna yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha.. luna pun.. bile laa dapat pegi sane... =p

      Delete
  13. oh...novel manisnya cinta ke.. pnh baca novel ni...lama tu, dr zmn study.. ptutlah mcm pnh teringt nama Ifti Liyana tu...hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kan... same laa kite... macam tau je name tu.. bile tengok muke kulit novel tu baru teringat dah penah bace =D

      Delete
  14. Owh..suka berangan ea?
    Hehe..saya pun sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa... berangan takpe... sbb tak kena bayar =p hihihi

      Delete
  15. Replies
    1. haa.. kan.. tak sangke lak ade tempat yang menarik camni kat turki =D

      Delete
  16. Nama tempat tu mahu berbelit ludah menyebut.. eh? lidah.. hehe..


    My blog :

    http://segalaceritera.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. cube sebut 10 kali baru taklebit.. hahha terbelit.. =p

      Delete
  17. salam kenal ... tak sabar nak tunggu masuk astro ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jugak... tengkiu sudi singgah sini..

      oh.. dah masuk astro dah ni.. tapi kat astro first la.. kalo nak tunggu citra.. dalam 2,3 bulan lagi klua la tu.. =D

      Delete
  18. salam kenal.....
    Dengar tajuk nya pun dah pelik.... first time dengar 'Cappadocia'... tengok sedutan kat TV cam best, kita tunggu keluar kat Astro... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehhe... same laa kite.. memang best cite ni... nanti tengok la.. luna suke sbb tempat die menarik.. =)

      Delete
  19. Replies
    1. hahahahhahaa... kan... takpe lah... kesian dorg lagu sedap.. tapi tak pernah dapat masuk AJL.. dah bnyk kali tau... so takpelaa.. luna tolong wish kat dorang.. mane tau ade rezeki dorg nnt.. hehhhee =p

      Delete
  20. Haritu tengok cerita ni kat rumah, tetiba eh...macam kenal je plot cerita. Baru perasan adaptasi from my favourite novel rupanya. Beza nya dalam novel tu diorang jumpa kat Egypt. Huhu. Ok dah dapat idea nak posing macam Fazura dekat hot balloon tu. Nak pakai baju purple juga. Ngeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. =D hahahahahha!!! tudiaaa... penangan cappadocia...!! pose sebijik camni tauuu!! mesti chomel giler!! tapi sebelom tu tiket jangan lupe beli!!! tukang amek gamba pon kne yang pandai gak... baru cun!!

      oh.. dah tak ingat dah isi novel tu... kat egypt eh dorg jumpe.. dah lame dah tinggal kan dunie novel... =p

      Delete