Saturday, 5 December 2015

BATAM - DAY 1 - STREET FOOD - MAKAN MALAM

Full entry #lunajalan2 Batam CLICK SINI


ツ Assalammualaikummm... korang!!!

Yeeee... betull.. ni entry baru lagi..!!! jangan gosok2 mate lagi kak Farrah! please believe to your little kiut lagi rajin sistaaa!!! bahahhaahahahhahaa....


Sebenarnya nak ucap tengkiu kat kak farrah, Sis Jari Manis, Scdha Sein (SS)... sebab mereka adalah antara tetamu yang kerap datang ke sini... tapi malangnye tuan rumah asek away je.. tapi dorang selalu je datang lagi dan lagi... tulah sebenarnya yang membuatkan luna kembali menulis... appreciate sangat mengenal mereka2 ni.. terutanyanya SS yang bukan saje dapat luna kenal di alam maya.. tapi di alam realiti... tengkiu semua atas persahabatan ni... kisssh2!! hehehee....

Ok jom sambung alkisah jalan2 Batam...

Lepas je kiteorang sedap diurut2 kat Reborn Foot Reflexology... perut pun jadik lapar.. so kiteorang pon mulakan misi cari makan... time ni.. mmg tak memilih dah... sebab kedai pon dah banyak tutup.. padahal baru pukul 9 lebih... soo nampak je tiang kedai makan.. lampu terbukak.. ada tukang masak.. terus je kiteorang cari kerusi and duduk.. tambahan pulak dah penat seharian marathon.. dan mengantuk lepas diurut... tinggal disorongkan bantal je.. gerenti lena!! heh heh heh...

Kedudukan gerai yang luna pegi tu bertanda D... memang berhampiran dengan Kedai Makan Siti Nurbaya yang luna makan masa tengahari tadi... harap korang boleh imagine.. heh heh heh..



Dalam mengantuk2 tu ade pulak mood nak makan Sate Madura yang dijual dari kereta roda hijau dalam sinetron tu ataupon nama yang lebih tepat Gerobak Sate...!! hehehe... orang kate sedap and must try.. so luna pon order jela dengan harapan sedaplah sesedap kabar.. heh heh heh.. membe yang laen just order nasi goreng... pilih menu selamat katenye! heee..

Sumber Google : Gerobak Sate

Korang tengok camne? nampak sedap ke tak? hehe.. sebenarnye rase die lebih kurang sama je macam sate kat malaysia.. tapi kalau korang suka try something rare... pilihlah ni! heh heh heh..

Sate Madura

Nasib dorg serve makanan cepat.. yela.. bukan ape... takut tertido je kat situ kalo tgu lamaa.. heh heh heh.. sebab sume mata dah macam tahap kene sengkang dengan batan mancis! hehe.. So lepas siap makan.. kiteorang pon berangkat pulang ke hotel... nak berehar untuk hari esok.. nak shoppingg kainnn!! heh heh heh.. so ke mana kita esok..?? tungguuuu next entry... wink2! 

33 comments:

  1. sis JM datang ni...Luna plak x de huuhhu

    ReplyDelete
  2. dalam mengantuk tu boleh nak 'telan' lagi kalau sis JM nak cari bantal je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau soal makan.... mmg susah nk tolak sis.. =p

      Delete
  3. Replies
    1. gobok tu org jowo ckp almari.. heh heh heh =D

      Delete
  4. The first blogger i see... He He He..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS : u to darlings! heh heh heh.. first time kite jumpe tu.. i mmg dah agak tau.. mesti ade HH sekali... skali datang, betul! hahahha.. memang belangkas ini olang =D

      Delete
    2. kak farrah : leyh jumpe kiteorang heh heh heh =p

      Delete
  5. Dah sedap2 kena urut mencekik pulak... memang terbaikk.. ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahahah...... tau takpe!!! mmg lena tido!! XD

      Delete
  6. Kikikiki...kalu da tempat orang kan cenggitu ler..da nk tido pun, cari makan lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. =D hehehehhe.. tau takpe! sanggup bejalan walaupon mata ngantuk badan penat!

      Delete
  7. Replies
    1. =D haaa kannnn.... p rase die lebih kurang sate kat tempat kite je..

      Delete
  8. Follow first..singgah di laman ini Luan Paris

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh... cikgu etuza lah! tengkiu cikgu sudi singgah sini =D

      Delete
  9. Replies
    1. hah... wakkk.. lepas ni boleh la packing barang g batam lagi! =D

      Delete
  10. Amboi, Cik Luna. Eyemore sebaldi nak kasi akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. =D hahahahahhaha..... kalo tak habis guna... boleh simpan stock setahun!

      Delete
  11. Apa yang rare nya sate Madura tu Luna? Apa 'spesial' nya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. =D rare sbab die jual pakai gobok! (hahahhaa.. takde kene mengene ngan sate!)

      Delete
  12. Entri dating ngan SS & HH mana? :)

    ReplyDelete
  13. eheeee hello !! iols datang ni Luna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. woooot woooott!! sile laaa masuk kak CT...... =D

      Delete
  14. bagus dan semakin rajin Luna up entry.. mesti Kak Farrah suka ngeh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. =D hehehehe... akhirnye dapat pujian rajin..! macehh2 kak CT.. heh heh heh

      Delete
  15. bab bab entri ada makanan ni iols suka.. eheh..
    itew masukkan Luna dalam list kaki jalan2 k.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. entry makanan tu entry wajib.... tak boleh tinggal! heh heh heh =D

      Delete
  16. Hi, perkongsian yang menarik. Done follow, follow me back :)

    ReplyDelete