Sunday, 21 December 2014

OLE2 & FOLDABLE MINI TREADMILL

Assalammualaikum... hi korang!

Harini nak share pasal Foldable Mini Treadmill yang luna baru je beli dari groupon.. tapi sebelum tu luna nak ucap terima kasih kepada sis JM yang sudi menerbangkan ole2 dari korea.. excited n hepi sangat sis.. tengkiuu for the ole2.. yay!!

Fridge Magnet.. dah lekat kat peti sejuk dah! hehe..

ツ Terima kasih juga atas persabatan.. lebiu9..!! hihii

So kepada sesiape yang belum kenal sis JM atau name panjangnye Jari Manis.. Seorang yang sangat friendly... korang boleh berkunjung ke blog beliau.. clik kat sini.. Jari Manis : Travel List. Blog beliau sangat informative.. penuh dengan pengalaman beliau sebagai kaki terbang.. kadang2 kite yang tak terbang ni pon rase macam terbang same! hehehehee.. 


Jusco Tebrau City Shopping Centre
Lot S19, 2nd Floor Center Court, No. 1 Jalan Desa Tebrau, 81100 Johor Bahru, Johor
Tel : 07-355 8288 Fax : 07-355 8299 Opening Hours: 10am - 11pm

ok.. jom cerita pasal treadmill pulak.. sejak kerje.. takdan dah nak keluar g jogging atau wat aktivity hiking macam time belajar dulu... mane tak nye.. masuk kerje pagi... balik kerje dah petang... dah penat balik umah jela.. soo.. ade lah dua tige kali usha2 treadmill kat fitness shop kat Jusco.. harge satu treadmill dari rm3500 ke atas... dan lagi mahal lagi banyak function dan lagi lebar ladasannya..

AEON Tebrau City
#S51, 2nd Floor,No.1 , Jalan Desa Tebrau, Taman Desa Tebrau,Tel: 07-3526 298

Tapi.. bila tengok kat groupon ade treadmill murah... wah.. bersinar2 mate! rm149 je.. jadik sesi riki-meriki pon bermula... blog pertama yang saya jumpa shakina farhan. Beliau beli pada bulan april 2014 dengan harge rm178.. lepas bace blog beliau.. ade laa sikit berani nak beli.. sebab takde negative feedback.. 



tapi tak semudah tu... luna rini lagi.. dan tengok kat youtube macam mana cara die function.. kalau korang tengok video ni.. mesti korang akan berbelah bagi antara nak beli dan tak beli.. sebab adanya komen negative dari viewer... tapi persoalanye adekah mereka beli? adekah komen orang yang tak beli lebih penting dari orang yang beli? 

clik untuk ke blog memeymia

Oleh kerana hati berbelah bagi.. luna cari lagi info2 tentang tredmill.. dan luna rasa kat sinilah luna jumpe info yang betul2 berguna... Best treadmill for beginner... kat entry ni.. beliau menerangkan ape beze manual treadmill dan auto treadmill.. secare ringkasnye.. manual treadmill adelah treadmill yang papan landasnye digerakan dengan menggunakan tenaga kita.. sementara auto treadmill adelah treadmill yang papan landasnye digerakan dengan motor.. dan atas sebab tulah manual treadmill jauh lebih murah berbanding auto treadmill... dan kat sini jugak ada cara2 nak pilih treadmill... so sangat good info!

Foldable Mini Treadmill

Dan setelah berfikir.... luna decide untuk mencube beli Foldable Mini Treadmill yang ade kat groupon... sementara nak menabung untuk beli yang auto treadmill (based on nasihat blogger memeymia), so Luna beli dulu yang murah untuk latih tahap konsisten.. bak kata memeymia... kalau mahal pon tak guna kalau tak konsisten.. jadi ni la die mini treadmill yang Luna baru je received rabu yang lalu... 

Voucher 

haaa... lame tau Luna aim mini treadmill kat groupon ni.. yela.. mane tidaknye dari harge rm190 sumtin pada mulanya.. sekadang dah RM149! dalam hati.. naseb tak beli awal... heh heh heh.. rezeki2 kan... my comment..

positif :
- murah, 
- kecil, boleh dilipat dan mudah alih (siap boleh angkut letak depan tv time nak guna.. haha)
- tak menggunakan electric.. hanya guna sebiji betri size biasa..

negatif :
- ladasan kecil

Jadi.. ni lah komen luna, harap ia membantu kot2 korang pon tengah usha2 treadmill kat groupon ni ke kan... so kalau berminat, boleh click sini.. Foldable Mini Treadmill... ok... sampai sini dulu..


48 comments:

  1. wah, untunglah dapat ole2 dari kak JM :P

    saya malas nak beli treadmill ni sebab saya prefer berlari dekat luar. hehehhehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... sebenarnye luna pun prefer lari kat lua jugak.. udare pun segar... tapi.... mase tak mengizinkan... sedih... sob sob sob... ='(

      Delete
  2. luna, nk tanyya...kalau treadmill yang manual, kite kena gerak kan sendiri yer landasan nya,...susah x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah aishah... yang manual, kne gerakan sediri landasan die... tak susah.. die ade roller.. cumenye tak berape nak smooth berbanding yang auto...

      Delete
  3. Sedang berfikir2 nak cari treadmill juga. Tp sbb regenya yg blh thn tu jd bertangguh2 je le jdnya. Thanks for the info eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa kan.. same laaa kite... T.T huhuuuu

      Delete
  4. lom pernah cuba yg manual... takut terjatuh jer karang... saya akan guna yg auto jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. jangan risau... kalau lari betul2 tak insyaAllah tak jatuh... =)

      Delete
  5. Tu diaaaa... Jari Manis... Memang manis orangnye... SS nengok pon rasa nak terkencing manis.. Gurau je... He He He.... Foldable Mini Treadmill tu bagus jugak tu keluarkan peluh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa alamak.. SS jangan terkencing dlm sua pulak...! treadmill ni mmg kecik.. tapi memang berbaloi untuk kluakan peluh!

      Delete
    2. amboi SS..melampau tu smpai nk terkencing manis lak...supa dh makan jari manis lak..

      Delete
    3. SS kantoii!! hahahahhaha =D

      Delete
    4. Nasib baik JM tak baca... Kalu tak abis SS kena plangkong... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. haip haip haip..apa korang buat tu haaaaaaaaa hihihih

      Delete
    6. dia datang.. teng3... dengan senduk kualinyaaa! hahahhahaha..

      Delete
  6. wahh..lepas ni tak payah gi joging outdoor la..indoor pon dah boleh semput..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahaaha.. kan... yang penting 'rajinnn'... kalo tak buat habuk je treadmill tu..... =p

      Delete
    2. hahaha kena rajin yeee luna :D bestnya ada treadmill ni. takyah keluar sangat, lagi2 kalau musim hujan

      Delete
    3. hahahaha... a ah... kne rajin.. senang cite dah ade treadmill kat umah.. takde alasan laa tak besenam... hehe..

      Delete
  7. tahniahh ye dapat ole-ole dari korea/// hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) hehe.. tula kan.. org kate tak dapat pergi.. dapat bau je pon ok laa...

      Delete
  8. aha...Luna dah terima eh..sama-sama kasih hikss

    ala....teciknya...rasanya kalau sis JM lari atas treadmill x sampai sebulan rosak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. a ah.. dah terime.. balik keje.. tengok eh.. macam kenal je tulisan ni.. hihi.. bukak sampul... tengok... haaa.. kan betul dari sis JM.. senyap2 je post.. tak btau pon..! hihi..

      haaa... treadmill ni memang kecik.. tulaaa... tengah berazam nk beli yang auto.. cewah...! mentang2 laa dah masuk tahun baru! hahahhaa.. =p

      Delete
  9. Waahh bagus dah ada mini treadmill.
    Semangat tu penting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. kan... semangat tu yang penting....!

      Delete
  10. Replies
    1. hehe.. tulaa.. balik keje.. tengok ade surat.. oleh2 dari sis JM pulak.. terus hilang penat! =D

      Delete
    2. Akak pun kalau dapat something dari blogger memang terus hilang penat:)

      Delete
    3. =D haa... seronok kan kalo dapat hadiah dari org... rase die mmg lain! =D

      Delete
  11. Alahai cenonetnya landasan treadmill tu Luna. Kalau akak, mau belum sampai seminit dah terbabas dah.
    Nway, for a start dah cukup bagus dah ni kan,...daripada tak ada :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. tulaa... tu je yang mampu nak beli buat... so buat sementare waktu ni.. gune jela dulu... hihihi =p

      Delete
    2. OKlah kan utk buat kita semangat nak exercise :)

      Delete
    3. tapi kengkadang.. mood malas tu datang jugak kak.. hehee =p

      Delete
  12. bagus ni..kalau malas nk kaur workout kat luar..dlm rumab pon ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup2.. tapi kalau dah ade dalam rumah pun malas jugak.. tak dapek la den nk nolong... hahah =p

      Delete
  13. uuish murah yang trramat dah ni.. akak dok riki riki mende alah ni jugak.. tapi tngk kat ebay hahaha.. x penah usha kat groupon.. boleh la teruskan impian da tengok ade yang cuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, luna before nak beli pon riki2 dari blogger laen jugak... treadmill ni ok, tapi kalau sis ade budget, beli la yang auto... baru stail kan...... ade terase macam dalam gym =D

      Delete
    2. uhuk uhuk yang auto tu besar sangat la.. kang letak dalam bilik aje penuh. blik dala kecik hehe

      Delete
    3. hehhee.. tula kan.. camtu jom kite beli rumah pulak satu... hahahhahaha =D amboi!

      Delete
  14. Assalam luna,
    iols punya dok selamat di hujung katil he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam.. heheh... alamak.. kesian die tak dilayan...

      Delete
  15. salam luna...bestnye murah gilee kot! nk jugakk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe.. kan.. murah giler kan kalo nk banding yang auto punye.. hehe.. cepat2 beli satu

      Delete
  16. Treadmill tu sama macam 1 blogger pernah beli.
    Fatin Liyana kot.. Ehh.yeke? Ke Bro JR.
    Tak hengat. Tapi pernah baca kat blog lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooohhh.... aritu time nk beli takde jumpe lak kt blog dorang... tapi name dorg macam well known je..

      Delete
  17. iolls pun nak beli treadmill ni , tapi tgok harga lupakan hasrat tu seketika...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss Diela... i suggest better kumpul duet beli yang auto... =)

      Delete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete